CONTACT >>    Marene Kok: 075 6700177, Email: Marene Kok


PPG Paletkwartet

Theatergroep PPG Paletkwartet bestaat sinds 1992. De naam is ontstaan tijdens het maken van de eerste voorstelling in 1992.

PPG staat voor Pas Pastel Gekwast. Toen vijf jaar later iedere speler een top drie van namen voor de vereniging mocht verzinnen, bleek de bestaande naam het meest geliefd. En dus is de naam nog steeds zo.

De groep zorgt voor mooie, eigentijdse, maar ook eigenzinnige voorstellingen in Wormerland en Zaanstad.

Locatie

PPG repeteerde zeker 20 theaterseizoenen in het Dorpstheater Wormer. De jaarlijkse voorstellingen werden er eveneens opgevoerd. Daardoor was sprake van een hechte band tussen de spelers en de vele vrijwilligers van DTW. In de zomer van 2016 viel letterlijk het doek toen het kerkje gesloopt werd en plaats moest maken voor woningen. Vanaf dan repeteert PPG op plekken in de nabijheid van de komende locatievoorstelling. Zo is er in Jisp gerepeteerd in De Lepelaar maar zijn we ook regelmatig bij Bind op het Hembrugterrein aan het werk.

scenes

In hun rol als Diva in de voorstelling 'Hoogspanning' op het Hembrugterrein in 2017. Boven van links naar rechts: Ellen Vermeulen, Annette Brinkman en Timna Rijvordt. Beneden van links naar rechts: Marene Kok, Elise Fernandez en Marcella Ermerins. Foto © Rob Verweij


Doel

Bij oprichting is het doel gesteld om acteurs en actrices binnen het amateur-theater kennis te laten maken met experimentele en vernieuwende vormen van spel en theatertechniek en middels voorstellingen het publiek hiervan deelgenoot te maken.

PPG Paletkwartet tracht dit doel te bereiken door:

  • Minimaal één keer per jaar een voorstelling te geven, onder begeleiding van een professionele regisseur;
  • Middels cursussen en/ of trainingen spelers nieuwe technieken aan te leren;
  • Het onderhouden van contacten met andere toneelverenigingen en organisaties voor amateurtheater (o.a. de Theatermijn in Koog a/d Zaan);
  • Mee te doen aan activiteiten binnen het Zaanse en Wormerlandse amateurtheatercircuit (eenakterfestivals, gezamenlijke producties).

Leden

De toneelgroep heeft leden, waarvan spelers van een productie contributie betalen. De hoogte van de contributie wordt jaarlijks vastgesteld.

Bestuur

De toneelgroep is een vereniging en heeft een bestuur, die de algehele controle op de werkzaamheden van de toneelgroep houdt. Zij staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, onder registratienummer 35030800. De secretaris verzorgt alle correspondentie en houdt een archief bij. De penningmeester voert de financiële administratie. De voorzitter houdt de voortgang van de vergaderingen van de toneelgroep in de gaten.

Vergaderingen

PPG Paletkwartet heeft jaarlijks minimaal twee vergaderingen omtrent de gang van zaken binnen de groep en de toekomst.